Tandläkare & Tandvård i Habo

Våra behandlingar

Allmäntandvård

En frisk och fräsch mun är en förutsättning för att kunna leva ett fullgott liv. Du behöver dina tänder för att äta, skratta och prata. Därför är det viktigt att gå till tandläkaren regelbundet. Om problem i munnen upptäcks och åtgärdas i ett tidigt skede kommer du att ha större förutsättningar för att få behålla dina tänder livet ut och dessutom spara både tid och pengar.


Våra vanligaste behandlingar

Akut tandvård

Plötsligt så händer det och ibland är det inte lätt att veta vart man skall vända sig. Om du får du akuta besvär, hör av dig till oss så tidigt som möjligt på dagen. Då är chansen större att vi har möjlighet hjälpa dig snabbt.

Lagning av skadad tand

Din tand behöver lagas om du har fått hål i den eller om en gammal lagning har gått sönder. Det finns några olika sätt att laga en tand, men det vanligaste är att den lagas med en kompositfyllning.

Basundersökning

Att gå till tandläkaren regelbundet för att få sina tänder undersökta är viktigt. Då kan tandsjukdomar och andra problem i munnen oftast upptäckas i ett tidigt skede. Ju tidigare man upptäcker ett problem desto lättare är det att behandla.

Implantat

Saknar du en eller flera tänder kan lösningen vara ett tandimplantat. En eller flera titanskruvar opereras då in i käkbenet som man sedan kan fästa en krona bro eller protes på.

Hygienistbehandling

Alla vill vi ha friska tänder och en fräsch mun. Vi vill slippa karies och andra tandsjukdomar och få behålla våra egna tänder livet ut. Det är just inom detta område som våra tandhygienister har en unik kompetens. 

Tandkronor & Broar

Kronor och broar görs för att ersätta en eller flera skadade tänder. En krona ersätter en tand och en bro ersätter flera tänder. Dessa ser ut och fungerar som vanliga tänder.

Rotbehandling

En rotfyllning behöver göras när pulpan som är tandens innersta vävnad blivit inflammerad eller infekterad. Om pulpan är inflammerad är detta ofta förenat med tandvärk. Vanliga orsaker är att man fått ett stort hål i en tand eller att bakterier läckt in i pulpan via en djup fyllning.

Tandreglering

Tandreglering är när man ändrar på tänders läge av någon anledning. Det kan bero på många saker, exempelvis om tänderna vuxit snett, kommit fram på fel ställe eller om de sitter alldeles för tätt. En annan orsak är om man har problem med att bita av och tugga på grund av över- eller underbett. 

Tandblekning

Om du vill bleka dina tänder, är det viktigt att du gör det under överinseende av en tandläkare eller tandhygienist. Då vet du att metoden är säker och du kan känna dig trygg. Vill du veta mer innan du bestämmer dig är du välkommen att kontakta oss.

Kom med feedback eller rådfråga oss gärna!

Om du har en fråga eller bara vill få allmän information så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi finns här för att hjälpa och guida dig till rätt vård för just dina tänder.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar någon av våra duktiga kollegor dig inom kort.

Då vi ständigt vill bli bättre och möta alla patienters behov tar vi även tacksamt emot din feedback.

    Tandvården Habo integritetspolicy

    Eller slå oss en signal och få hjälp direkt.

    Rulla till toppen